Kinder MiniChef

KinderMinichef  isi propune sa-i familiarizeze pe copii cu obiceiuri alimentare sanatoase, intr-un cadru de joc si asumarea unor roluri, prin imbinarea unor elemente de teorie cu partea practica, “din bucatarie”, raspunzand unor intrebari precum

  • Cat si ce sa manance copilul?
  • Cum este mai bine pentru organismul lui?
  • Ce alimente sunt mai sanatoase?
  • Cum se constituie o educatie alimentara timpurie?
  • Ce ar trebui sa evite in alimentatie?

KinderMiniChef ii invata pe copii ce, cât, cum şi când să mănânce. Prin joc, exersare si exercitii de echipa ii invata pe copii să prefere gusturile naturale, să prefere un măr în locul unei bomboane, un suc de mere în locul unui pahar de suc cu arome „identic naturale”. Hiperactivitatea şi deficitul de atenţie, alergiile, problemele de tranzit intestinal, obezitatea, chiar colesterolul mărit şi diabetul de tip 2 sunt din ce în ce mai frecvente la copii din cauza alimentaţiei nesănătoase, de aceea educatia alimentara ar trebui sa se numere printre prioritatile deopotriva a parintilor si a scolii.

Ce va propune programul de nutritie si gatit KinderMiniChef?

  • constientizarea obiceiurilor alimentare sanatoase si deprinderea unor abilitati de alegere a unui meniu sanatos si echilibrat si de preparare a acestuia prin forte proprii, cu un buget minim.
  • insusirea unor elemente teoretice privind riscurile din alimentatia fast-food, in utilizarea aditivilor si conservantilor din alimente, a prajelilor si grasimilor.
  • renuntarea la mofturi si multa distractie si pofta buna!

Ceea ce vom gati vom manca impreuna!

Tematica programului de nutritie si gatit KinderMiniChef:

Cursul 1: Povestea cerealelor: despre piramida alimentara, paste, paine; exercitiul practic in care copii vor pregati diferite retete din cereale

Cursul2: Povestea fructelor&legumelor: comportamentul alimentar,diferenta intre sucuri naturale, fresh si cele “cu bule” gen fanta, coca cola etc; exercitiu practic (combinatiile in salatele exotice)

Cursul 3: Povestea oului si a laptelui: principiile gatitului sanatos, fara prajeli; se vor realiza cateva retete fara foc din lactate

Cursul 4: Povestea pestelui si a carnitei: principii de baza in gatit, riscurile fast-foodului, obezitatii; exercitiu practic:retete pe baza de carne de pui si peste

Ce include taxa de particpare?

  • activitatea de training;
  • curs nutritie adaptat pentru copii
  • accesorii, materiale, alimente pentru gatit
  • album foto cu momente din timpul cursului