KinderLogik

Dacă îţi place să descoperi lucruri şi înţelegi uşor numerele şi conceptele matematice, descoperi tiparele şi te amuză şi pasionează tot ceea ce e legat de ştiinţă atunci ai o inteligenta preponderent logico-matematica.  Este posibil să-ţi placă ghicitorile, problemele încuietoare, calculatoarele, modalităţile de găsire a unor alternative în rezolvarea problemelor, să-ţi creezi propriile coduri sau să faci experimente de laborator…

Atunci când ai o inteligenţă logic0-matematica, faci lucruri precum:

 • devii curios şi observi oameni, locuri, lucruri
 • îţi dai seama de cauză şi efect
 • pui întrebări despre anumite lucruri pe care le observi sau pe care le afli
 • descoperi tipare în orice, de la numere la natură şi la comportamentul uman…
 • nu te opreşti la o singură alternativă când eşti pus în faţa unei probleme

La ce te ajută inteligenţa logică?

 • îţi poţi îmbunătăţi abilităţile în  domeniul matematicii, ştiinţei, calculatoarelor
 • poţi să înţelegi mai uşor cum funcţionează lumea din jurul tău
 • poţi rezolva diverse probleme din viaţa ta

Dacă vrei să îţi dezvolţi inteligenţa logică,  însă în acelaşi timp, şi flexibilitatea gândirii, te invităm să iei parte la programul de dezvoltare a inteligenţei logico-matematice KinderLogik, program educativ care se bazează pe tehnici de gândire laterală.

Principiul esenţial al gândirii laterale este acela că orice mod particular de a privi lucrurile reprezintă doar unul dintre nenumăratele moduri posibile. Însuşi cuvântul lateral sugerează mişcarea într-o parte şi în alta, pentru a genera modele alternative, spre deosebire de mişcarea înainte, care dezvoltă un singur model. În viaţa profesională şi în viaţa de zi cu zi, este important să căpătăm anumite deprinderi de a folosi acest mod de gândire; cu cât se întâmplă de la o vârstă mai frageda cu atât mai flexibilă devine gândirea noastră.

Daca va place sa rezolvati probleme de logica, va invitam sa o rezolvati pe aceasta, iar daca doriti, ne puteti trimite raspunsul dumneavoastra la adresa de email: office@kinderalegria.ro iar noi va vom raspunde si va vom da rezolvarea.

Cina regala

Pentru a incheia cateva parteneriate si acorduri bilaterale cu regatele vecine, regele s-a sfatuit cu regina sa invite la cina familia regala din vecinatate. Acest lucru a pus-o pe regina intr-o mare incurcatura; nu erau un regat bogat si toata vesela regala era intr-o stare cam jalnica. In afara de cateva vase obisnuite pe care le foloseau zilnic, tot ceea ce mai continea camara regala erau cateva farfurii pentru cina de 3 tipuri:

 1. 5 farfurii de argint cu model de pasarele
 2. 6 farfurii de cristal cu model de scoici
 3. 7 farfurii de aur cu coroana regala

Toate erau tinute in dezordine intr-un dulap, pe un raft foarte intunecat si indepartat al camarei regale. Numai acelea erau potrivite pentru aceasta ocazie. Daca regina nu vroia sa urce scarile pentru a ajunge la raft de doua ori, cate farfurii ar trebui sa dea jos ca sa fie sigura ca are farfurii potrivite  pentru ea, sotul ei, si pentru regele si regina din regatul vecin?

Sfat: aveti in vedere nu numai numarul tipurilor de farfurii ci si numarul de participanti

Astfel de probleme, si multe alte tipuri de jocuri si exercitii, grupate in functie de varsta, ii asteapta pe copii la cursul de dezvoltare a diferitelor tipuri de inteligenta (emotionala, logico-matematica, intrapersonala etc); mai multe detalii despre program regasiti aici.