KinderArt

Există multe feluri de a experimenta arta: arta de a crea din nimic, arta de a investi în vise, arta de a surprinde şi  de a mulţumi, arta de a lăuda şi a face complimente, arta de a dialoga cu sine şi cu ceilalţi, arta de a pune întrebări, arta de a gândi creativ, arta de a-ţi exprima emoţiile şi sentimentele, arta de a pierde, arta de a tăcea, de a avea răbdare şi arta de a iubi necondiţionat. La KinderArt le vom trăi, le vom experimenta, le vom pune în scenă, în “lumina reflectoarelor” şi apoi le vom lua cu noi, în mintea şi sufletul nostru, în viaţa de zi cu zi, unde vor găsi un pământ prietenos şi pregătit să le crească şi să le împlinească.

Programul KinderArt este format din programele KinderDesign-curs combinat de strategii de invatare din domeniul artelor vizuale si a inteligentei emotionale si KinderTheater-curs de improvizatie şi tehnici actoriceşti pentru copii şi adolescenţi. Aceste programe reprezintă de fapt o dezvoltare şi o continuare a programului de inteligenţă emoţională şi socială KinderEQ, însă cu focusare pe devoltarea inteligentei vizual-spatiale, a artei de a gândi înainte de a reacţiona, de a rezolva probleme şi pe învăţarea şi exersarea unor tehnici actoriceşti precum tehnica teatralizării emoţiei care are ca obiectiv atât dezvoltarea cât şi scoaterea Eului din claustrarea lui.

Programul KinderArt  este potrivit pentru copiii de la vârsta de 7 ani.

“A investi în vise înseamnă a urma legea efortului maxim. Nu e un simplu sprijin, un stimul superficial, ci o artă intelectuală, un exerciţiu nobil al inteligenţei, care sporeşte mult posibilităţile celuilalt de succes, de a merge mai departe, de a depăşi obstacolele… visele nu determină locul în care vom ajunge, însă constituie un izvor de curaj pentru a ieşi di locul în care ne aflăm. Visele nu construiesc victorii, dar ne scot din conformism, nu ne fac eroi,dar ne transformă în fiinţe umane. O viaţă lipsită de vise înseamnă o minte lipsită de creativitate, o emoţionalitate fără aventuri, o poveste fără conţinut. Dacă nu avem vise, trebuie să le visăm. Dacă cei dragi nu au vise, trebuie să-i încurajăm să le construiască…” Augusto Cury.