Invitatie la cunoastere prin programare neurolingvistica…

sau mai pe scurt: NLP

Cand, unde, cum, cu cine si in ce scop?

Istoria adevarata a NLP-ului inca nu a fost scrisa si probabil ca nu va exista prea curand o versiune finala asupra careia toate partile implicate sa agreeze. Conform principiului NLP “harta nu e totuna cu teritoriul”, descrierea unui eveniment nu reprezinta adevarul absolut, ci mai degraba perceptia persoanei care descrie evenimentul.

Insa una din versiuni ar fi aceasta:

NLP a aparut pentru prima data in Statele Unite in anii 70’, si a pornit de la studiul obiceiurilor, aptitudinilor si comportamentelor –ceea ce s-a numit ulterior “modelare comportamentala”- a unor mari personalitati precum Satir, Perls si Erickson. Behavioural modelling se bazeaza pe principiul ca intregul comportament uman are o structura si ca toate structurile pot fi modelate de toti oamenii.

NLP (Neuro Linguistic Programming) este utilizat in scopuri terapeutice si educative fiind alcatuit dintr-un ansamblu de tehnici si metode menite sa–i ajute pe oameni, atat copii cat si pe adulti, sa iasa din diverse situatii problematice si sa gaseasca solutii, schimbandu-si cadrul de referinta, perceptiile, prejudecatile, convingerile si valorile.

Termenul NLP vine de la “Neuro Linguistic Programming”, termenul fiind tradus “programare neuro-lingvistica” si cuprinde trei domenii:

1. Neurologia se refera la creier si la modul cum ne reprezentam informatiile. De exemplu, itipoti folosi ochii pentru a vedea ceva. Alte cai de a experimenta lumea sunt auzul, kinestezicul (simtul tactil si trairile emotionale), gustul si mirosul, cu alte cuvinte sistemulVAKOG
2. Lingvistica se refera la limbaj – imagini, sunete, trairi, gusturi, mirosuri si cuvinte – pe care il folosim in amintirea unei experiente particulare (sau in a prevedea o experienta viitoare
3. Programarea se refera la obiceiurile, patternurile, programele si strategiile tale. Cu siguranta, daca acorzi putina atentie la ceea ce faci, vei observa ca ai astfel de patternuri, obiceiuri, programe, strategii pentru tot ceea ce faci. Unele dintre aceste patternuri te ajuta, dar altele nu – astfel apar rezultate nedorite.

In cadrul programarii neuro -lingvistice sunt prezentate tehnici simple de autoreglare si autoconducere ale creierului si ale starilor psihice, avind ca obiectiv modificarea voluntara a experientelor de care nu suntem multumiti. Impactul limbajului in anumite contexte asupra unei stari emotionale sau a unei structuri cognitive, constituie o mare parte din NLP. Cand devii constient de impactul limbajului asupra ta si asupra celorlalti este mai usor sa te motivezi pe tine si pe ceilalti intr-un mod pozitiv, din care toti au de castigat.

Ce este NLP pentru mine?

NLP este despre transformare, despre gandire, simtire si atitudine. Cand iti constientizezi emotiile, starile si sentimentele pornesti la un nou drum, cu o atitudine pozitiva, de invingator, si astfel vei gasi mai usor resursele de care ai nevoie si care sunt deja acolo, pentru a reusi, pentru a merge mai departe, cand intalnesti piedici, de a gasi solutii acolo unde nimeni nu le gaseste. Una din definitiile pe care le-am ales, dintre zecile de definitii care exista la ora actuala, afirma ca NLP este „modalitatea in care folosim limbajul mintii pentru a atinge obiectivele specifice pe care ni le-am fixat” (Steve si Connirae Andreas).

In ce domenii  ne ajuta NLP sa ne dezvoltam?

NLP este o terapie suport, care a fost de peste 30 de ani dezvoltata in mediul de afaceri si sport iar in ultima perioada aplicata cu success in educatie si ne  invata noi moduri in care putem:

 • Comunica
 • Gestiona emotiile si conflictele
 • Negocia o situatie win-win
 • Deveni orientati spre solutii mai degraba decat spre problema
 • Recadra diverse situatii
 • Accesa abilitatile si resursele noastre
 • Face fata pierderii si durerii
 • Controla schimbarea

In raport cu abordarile clasice ale psihologiei, aceasta viziune este revolutionara, deoarece in loc sa se concentreze pe aspectele comune, natural repetitive identificate de orice studiu statistic, schimba directia spre elementele care sunt individuale, particulare, exceptionale. Iar rezultatul a fost neasteptat: construind modele formale ale structurilor lingvistice si comportamentale ale persoanelor cu abilitati deosebite, creatorii NLP-ului au descoperit ca acestea sunt repetitive si ca pot fi invatate de cei interesati de dezvoltarea rapida a acestor abilitati. Satir a fost primul terapeut care a introdus ideea ca o problema nu e o problema in sine, ci doar modul in care ne raportam la ea iar aceasta a ramas un element cheie in NLP.

Altfel spus, prin procesul de modelare se identifica modele de buna functionare intra si interpersonala, ce pot fi apoi transferate altor persoane, asemeni know-how-ului tehnologic. Pe baza acestei abordari, NLP s-a dezvoltat continuu, devenind in prezent o sinteza a multor discipline, care ofera instrumente sistematice si eficiente de dezvoltare a competentelor in toate domeniile vietii profesionale si personale.

Pe ce se bazeaza NLP?

NLP are la baza o filozofie constituita din principii ce vizeaza invatarea si inlesnirea proceselor mentale, comportamentul, comunicarea si schimbarea. Principiile actioneaza asemenea unor filtre neurologice principale care determina modul in care percepem realitatea exterioara si ceea ce percepem noi ca fiind important sau neimportant ne modeleaza perceptiile, comportamentele, viata si lumea care ne inconjoara. Ele se formeaza de-a lungul vietii, sunt influentate si modelate de experientele prin care trecem, de realitatea economica, sociala, religioasa, rasiala, politica etc. Au sens numai in interiorul nostru si nu trebuie dovedite pentru a se manifesta.

Dintre principiile NLP, amintim:

 • Nu exista esec, doar invatare si feedback
 • Avem in noi toate resursele ca sa reusim
 • Cauta intentia pozitiva din spatele oricarui comportament
 • Harta nu e totuna cu teritoriul
 • Cand te focusezi pe ceva anume, vei obtine rezultate
 • Daca cineva poate face un lucru si tu poti face acel lucru

Insa trebuie retinut un lucru: nu poti schimba comportamentul, atitudinea, valorile si convingerile cuiva fara a le schimba mai intai pe ale tale. Daca faci mereu ceea ce ai mai facut dintotdeauna, vei obtine mereu ceea ce ai realizat si pana acum. Patternurile de comportament devin obiceiuri si pana nu ne lovim cu capul de pragul de sus, nu realizam ca aceste patternuri nu ne ajuta in nici un fel. Abia cand realizam ca esuam la nivelul relatiei cu ceilalti, incepem sa ne punem intrebari daca e cazul sa schimbam ceva in comportamentul nostru pentru a obtine un alt rezultat. De aceea NLP este un instrument util pentru a face ceva diferit si a obtine ceva diferit - adica ceea ce iti doresti de fapt. Important e sa stim ca putem alege sa fim limitati sau nu. Alegerea ne da puterea de care avem nevoie pentru a respinge credinte, convingeri sau valori invechite, de aceea este un element esential in NLP, iar partea frumoasa este ca fiecare are puterea de a alege. Pana la urma, viata noastra din viitor, este o consecinta a tuturor alegerile pe care le facem in prezent.

Iar in cuvintele unuia dintre fondatori, John Grinder, inceputurile programarii neuro lingvistice pornesc de la o echipa, un nucleu format din trei oameni:

“Crearea NLP reprezinta un superb exemplu de colaborare. Nu as fi putut crea singur NLP, si cred ca nici Frank Pucelik sau Richard Bandler nu ar fi putut sa faca acest lucru singuri. Fiecare a adus intr-un efort comun, talente specifice si abilitati, si nu in ultimul rand  abilitatea de a lucra ca o echipa. Timp de 6 ani, in calitate de cercetatori, am lucrat cot la cot provocandu-ne, sprijinindu-ne si incurajandu-ne unii pe altii, straduindu-ne sa modelam sis a codificam patternurile de excelenta in asa fel incat sa le facem accesibile tuturor. Astfel, imi revine deosebita placere sa recunosc si sa apreciez contributiile istorice ale lui Frank Pucelik si Richard Bandler  in calitate de co-creatori impreuna cu mine ai tehnologiei NLP, si le transmit in mod deosebit felicitarile si urarile de bine pentru munca lor, chiar daca aceasta s-a indepartat destul de mult de la activitatile  mele din prezent”(John Grinder).

Cand s-au facut primii pasi?

In 1971, Frank Pucelik si Richard Bandler,ambii studenti la Universitatea din California – Santa Cruz, aveau preocupari in domeniul terapiei Gestalt si lucrau cu grupuri de practica dupa modelul lui Pearls. Interesul lor nu era teoretic, ci doreau sa utilizeze terapia Gestalt pentru a-si reconstrui viata.

Punctul de plecare al creatorilor NLP a fost ideea de a folosi modelarea cu scopul de a realiza o sinteza creativasi unicaintre viziunea, metodele practice si rezultatele marilor terapeuti ai timpului si cele ale noilor generatii de terapeuti.

Ei si-au pus intrebarea: „Care anume este diferenta dintre o persoana ce este doar competenta dintr-un anumit punct de vedere si o alta care obtine performante excelente in acelasi domeniu?” Altfel spus, “cum reusesc oamenii sa atinga succesul intr-un anumit domeniu?”

Au aflat astfel ca o importanta capitala in atingerea succesului o reprezinta convingerile.

Dupa cateva luni de practica in cadrul acestor grupuri, cei doi au invitat un profesor in domeniul lingvisticii pentru a observa anumite patternuri de limbaj sau alte tipuri de patternuri. Acest profesor, John Grinder, va pune bazele alaturi de acestia de ceea in prezent se numeste Programare Neuro – Lingvistica.

Dupa mai multe saptamani, John Grinder a participat la sesiunile grupurilor de modelare si dupa plecarea studentilor, acesta a pus intrebari celor doi creatori despre patternuri, intrebari si metodele folosite.
Richard si Frank au descoperit ca existau similitudini si apropieri intre mai multe modele si care puteau fi aplicate unitar. Primii pasi in crearea NLP-ului erau facuti.

Sub supravegherea lui John Grinder, grupurile de lucru au inceput sa testeze patternurile de comportament si lingvistice cele mai eficiente in schimbarea terapeutica. Astfel metamodelul a fost testat si dezvoltat in cadrul acestor grupuri timp de doi ani.Modelarea a devenit un instrument important din NLP, dezvoltat in cadrul grupurilor de practica bazate pe meta model.

Pe parcursul urmatorilor ani, la acest grup format din trei oameni, s-au adaugat si alte personalitati, devenind din ce in ce mai numeros (e.g. Judith DeLozier, Robert Dilts, Steve Gilligan, Jim Eicher, Leslie Cameron, David Gordon, Michael Patton, Peter Gaarn, David Wick, Pat LeClair etc). Timp de trei ani, membrii grupului au exersat si testat prin modelare punand bazele Modelului Meta.

Sub supravegherea celor trei creatori, grupul a inceput sa modeleze munca Virginiei Satir pe baza filmelor si transcripturilor. Au exersat patternurile de limbaj si comportament unii pe altii, pana cand au obtinut aceleasi rezultate ca modelele lor.Sesiunile nu erau limitate la Gestalt (Perls), ci au inclus si sistemele familiale si conceptele de reconstructie a familiei, partile.(Satir), psihodrama (Jacob Moreno), analiza tranzactionala (Eric Bern), si mai tarziu transele hipnotice (Milton Erickson). Intelegandu-le structurile lingvistice si programele si experimentandu-le in viata lor, grupul de studiu a fost capabil sa finiseze patternurile si sa le faca inteligibile intregii lumi. De asemenea erau usor de predat altora. In plus, combinand patternuri ale mai multor terapeuti, grupul a devenit mult mai flexibil, fiind capabili sa prelucreze diferite situatii si probleme.

Munca lor a fost sintetizata in mai multe carti: “The Structure of Magic” volumul I si  II, “Roots of NLP”, “Patterns of the Hypnotic Techniques” of Milton H. Erickson, Volumes I si II,  “Changing with Families” si altele.

In anul 1977, are loc ruptura dintre Richard Bandler si Frank Pucellik in timp ce Richard si John continua preocuparile lor, ceea ce a dus la raspandirea NLP –ului in toata lumea (The structure of Magic 1 si 2; Patterns of hypnotic techniques of Milton Erickson 1 si 2; Tehnicile hipnoterapiei Eriksoniene).

O contributie importanta la dezvoltarea NLP – ului a avut- o Robert Dilts (psiholog) si Judith DeLozier (de formatie antropolog), astfel incat in 1980 apar cele doua volume intitulate Neuro-Linguistic Programming 1 si 2, dintre care primul are chiar subtitlul de „The study of the structure of the subjective experience”. Dilts este cel care a continuat activitatea de dezvoltarea NLP –ului prin modelarea comportamentelor eficiente ale unor oameni de succes din domenii tot mai variate – educatie, vanzari, management,negocieri etc. Pe langa Dilts si DeLozier, un rol important il au si Leslie Cameron (psihoterapeut practician), Todd Epstein si Steve Andreas. Alte contributii importante au fost aduse de persoane cum ar fi Tad James, Stephen Lankton, Theresa Epstein.

Ultimele tendinte in NLP sunt in domeniul ‘clean language’, care are un mare succes mai ales in educatie. Este vorba despre arta de a pune intrebari in concordanta cu harta fiecarui copil de perceptie a realitatii, si care exclude orice urma de critica, judecata, subiectivism. ‘Clean language’ utilizeaza visele si metaforele pentru a explora emotiile si sentimentele si permite copilului sa aiba propria interpretare asupra sentimentelor sale. Aceste aspect au fost initiate de David Grove si apoi modelate de Penny Tompkins si James Lawley. Sue Knight, in ultima editie din “NLP at work”, a inclus un capitol despre umor si face referire la opera lui Frank Farrelly referitoare la ‘terapia provocativa’. Ea ne aminteste faptul ca a fi capabil sa razi impreuna este cheia catre relatii armonioase si drumul catre un raport eficient intre oameni. Pur si simplu razi si constientizeaza cum muschii se relaxeaza si te simti mai putin tenstionat

Dupa incetarea colaborarii intre Grinder si Bandler din 1981 (dupa publicarea volumului 1 din Neuro-Linguistic Programming), munca inceputa impreuna a fost continuata de fiecare in parte.

Puncte de reper din istoria NLP:

 • Frank Pucelik, Richard Bandler si John Grinder au petrecut cate 30-50 ore pe saptamana timp de 7 ani pentru a “modela excelenta”!
 • In ochii lui Frank, “John Grinder este geniul care a facut ca NLP sa fie posibil.”
 • Frank Pucelik si Richard Bandler au pornit de la o nevoie comuna de a-si redefini traiectoriile, astfel ca prin crearea NLP-ului s-au  vindecat in primul rand pe ei insisi
 • Oamenii sunt masini de invatare, greseala pe care multi oameni o fac este ca se opresc din invatat!

In prezent, Frank Pucelik este un cunoscut trainer din domeniul afacerilor la nivel international, aflat in topul celor 100 dintre cei mai importanti business-trainers, conform Organizational Development Institute din SUA, si unul din cei trei fondatori ai NLP-ului, autor al unui numar insemnat de carti si articole din domeniul managementului resurselor umane, dezvoltarii personale, leadership. A fost profesor la departamentul de Relatii Interpersonale in cadrul Oklahoma City University, Norman, Oklahoma, USA – 1983-1987.

Frank Pucelik lucreaza in prezent ca si consultant la sediul Peace Corps,  in cadrul programului sponsorizat de USAID, care ofera servicii de consultanta in afaceri companiilor din Ucraina. Conduce seminarii si ia parte la conferinte internationale studentesti precum AIESEC, FLEX, JCI, SIFE, AEGEE etc.

Anual, Frank Pucelik antreneaza peste 2 000 de manageri din cele mai importante companii din Ukraina, Rusia, Belarus, Romania si Letonia. De asemenea, sprijina cinci centre de reabilitare pentru tinerii dependenti de droguri.

Frank Pucelik  a oferit servicii de formare, consultanta si coaching unui numar foarte mare de companii/agentii si institutii din SUA, si Europa, dupa cum urmeaza:

American Welding Society, Bank of America, Conoco USA, Universitatea Oklahoma (USA), Institutul de Manangement Organizational (USA), Camera de Comert (SUA), Wickes International, GHK Oil & Gas Production Company, Rockwell International

In  tarile din fosta URSS, printre marii clienti se numara :

LukOil , Nemiroff , Coca-Cola,GlaxoSmithKline,Oracle, Saatchi&Saatchi, Kharkov Biscuit, Stara Fortetsja, Sandora, Alef-Vinal, Olimp, Ideal, Fozzy, Rorus, Eltrans Plus, Raiffeisen Bank Aval, Universal bank, compania de asigurari  ”Universalnaya”, Galneftegaz, Morshinskaya, Castrol, Evroset, Swiss transport and shipping company AsstrA Associated Traffic AG, etc.

Dintre publicatiile sale amintim:

 • Gaining Skills of Effective Communication, R. Frank Pucelik
 • Coach Wearing a Tie. R. Frank Pucelik,
 • Weak Business Background Is Destructive for Market. R. Frank Pucelik,
 • “Shadow” Market. R. Frank Pucelik,
 • Selection and Hiring. R. Frank Pucelik,
 • Motivation. What It’s Like? R. Frank Pucelik,
 • The Book “Magic of NLP Demystified”. R. Frank Pucelik, Byron A. Lewis,
 • “The Mirror”. R. Frank Pucelik,
 • Meta-Model. R. Frank Pucelik,
 • How to Become a Millionaire. R. Frank Pucelik

Frank Pucelik vine la Bucuresti in cadrul unui eveniment extraordinar: Formarea de Trainer NLP!

Formarea de trainer NLP sustinuta de co – creatorul NLP Frank Pucelik, isi propune sa dezvolte abilitatile de formare in domeniul NLP si sa creeze o noua generatie de traineri.

Prezentarile (“aquarium”) si discutiile de grup inregistrate pe camera video, ii vor ajuta pe participanti sa isi dezvolte abilitatile practice de formare si antrenare a participantilor.

De ce acest curs de formare este unic?

 • Este singurul curs de formare trainer NLP din Europa si din lume sustinut de Frank PUCELIK cu o durata de minim 18 zile;
 • Se pot inscrie Master Practitioner NLP, pentru a deveni traineri NLP, indiferent de scoala de NLP din care fac parte;
 • Pretul de participare la cursul de formare de trainer NLP este unul promotional;
 • Pentru prima oarain Romania se va desfasura un curs de trainer NLP cu unul din fondatorii Nlp.  Nici un alt creator sau dezvoltator NLP nu a mai fost in Romania pentru a sustine cursuri de formare specializata de NLP de durata (cum este programul de trainer NLP).

 Ce inseamna sa fii trainer NLP ?

TRAINERUL NLP TREBUIE SA FIE EL INSUȘI BINE ANTRENAT ȘI BINE EDUCAT

Trebuie sa cunoasca foarte bine subiectul pe care il preda, si sa il prezinte intr-o forma atractiva, care sa capteze atentia auditorului

TRAINERUL ESTE CEL CARE INȚELEGE  CĂ IMPORTANȚA NU STĂ IN CEEA CE EL SPUNE, CI IN FELUL IN CARE SCHIMBĂRILE APAR IN MINȚILE PARTICIPANȚILOR.

Este persoana care e capabila sa vada aceste schimbari, ajutand participantii sa-si gaseasca propriile descoperiri. Nu e un simplu prezentator al unui material catre un grup, ci unul care creeeaza caile spre cercetare, descoperire si instrospectie pentru participantii sai. Acest lucru se intampla atunci cand o persoana percepe informatia intr-un mod care ii permite sa gaseasca singur raspunsuri la propriile intrebari.

CE CONVINGERI SUNT BUNE PENTRU UN TRAINER EFICIENT ? CE VEDE EL SPRE DEOSEBIRE DE ALȚII, IN ACEIAȘI STUDENȚI ?

Cum invatam? Cum ajutam oamenii sa evite greselile pe care ni l-au facut profesorii nostri noua?

 Certificarile obtinute in urma participarii la acest program:

 Participantii acestui program primesc:

Certificarea “Trainer of Neuro-Linguistic Programming” din partea

1.МЕТА International Inc.» si

2.Asociatia de Programare Neurolingvistica “The Association for Neuro LinguisticProgramming” ( ANLP).

 «МЕТА International Inc.»

A fost fondata in California in 1977 de catre John Grinder si Frank Pucelik. A fost prima organizatie de  NLP Training autorizata sa ofere certificari.. John Grinder imputerniceste certificatele oferite in numele «МЕТА International Inc.».

ANLP – Supporting our Members, Informing the Public.

Asociatia pentru Programare Neurolingvistica (ANLP)este Asociatia pentru Profesionistii din NLP. ANLP este deja sinonima cu cele mai bune practice  in domeniusi este menita sa mentina reputatia noastra de cea mai profesionista si serioasa organizatie independent de NLP din lume ( http://www.anlp.org/anlp-aims).

Detalii despre criteriile de certificare.

 Calendarul programului de formare:

 • noiembrie , 12 – 17,  2014 ;
 • februarie,    17 – 22,  2015;
 • mai                15– 20,   2015.

Locatia:

Bucuresti, Romania;

 Investitie:

 Costul total 1 800 Euro:

 Include certificari, acreditari, coffee-breaks, suport de curs, material video, traducere si examen

Durata programului: 18 zile

Tematica programului:

1.  «Fa ceea ce ti-ai propus! »

 • Urmeaza-ti agenda
 • Rezultatul este definit de design.
 • Studiaza subiectul sufficient de mult timp ca sa fii capabil sa observe reactiile participantilor
 • Avanseaza
 • Aminstete-ti ca succesul nu este in mintea ta ci in mintea participantilor la training
 • Adhere to steps’ sequence.
 • Pune intrebari
 • Cum planuiesti sa faci asta?
 • Care sunt etapele procesului?
 • Demonstreaza
 • Clarifica procesele
 • Cum sa observi si ce sa notezi
 • Opreste-te si discuta
 • Nu devia de la planul tau
 • Explica schimbarile strategice pe care le faci dupa demonstratie

2. Defineste-ti scenariul

 • Ce asteptari ai de la grup?
 • In ce mod ar putea&ar trebui sa ajute participantii?
 • Cine isi asuma responsabilitatea?
 • Abordarea individuala
 • Fa-I pe toti sa participle  (sunt singur aici?)
 • Ce trebuie sa facem si cand?
 • Pune suflet in ceea ce comunici

3. Rolul trainerului in cadrul grupului.

 • Discuta exemplele de interactiune intre grup si trainer.
 • Cum sa te  simti confortabil si sa controlezi dinamica grupului in acelasi timp.
 • Ce este mai important pentru participantii la training – individualitatea trainerului sau tematica cursului?
 • Acordul verbal sau non/verbal al participantilor
 • Cum iti dai seama ca ai obtinut succesul grupului (ajutorul lor e necesar).

4. Toate tipurile de feedback sunt folositoare.

 • Succesul programului este in mintea participantilor, nu in halucinatiile trainerului.
 • Orice informatie transmisa de participanti este o cheie spre success. Straduieste-te sa mergi in directia potrivita!

5. Prezentarea eficienta si de impact.

 • Cum faci o prezentare. Subiecte de discutie si practica:
 • Unde ar trebui sa stai?
 • Cum ar trebui sa te misti?
 • Este atingerea acceptabila?
 • Schimbarile de parametric ai vocii.
 • Gesturile.
 • Cuvintele cu incarcatura emotionala
 • Cuvintele generatoare de conflicte
 • Pe cine protejezi?

6.  « AGENDA ASCUNSA» in munca trainerului si comportamentul in grup.

 • Prevenirea si gestionarea situatiilor conflictuale.Cum raspundem intrebarilor dificile si cum provocam intrebari din partea audientei
 • Situatii tipice:

- «Victima»/ «Bietul de minee»

- «Te voi ajuta»

- «Suport de specialitate»

- «Am terminat? »

- «Stiu mai bine decat tine »

- «Lupta pentru putere»

7. Cum sa fii multumit si incantat de munca ta de trainer?

 • Care este scopul tau?
 • Care este audienta ta si ce invata ei?
 • Cu  ce instrumente lucrezi?
 • Un trainer bun

8. Convingeri, strategii si abilitati

 • Cum poti include urmataorele elemente in trainingul tau:
 • Predarea constienta si inconstienta a elementelor mentionate mai sus
 • “Discursul” scurt,  (ce inseamna si ce functii are?) Vom lucra asupra unei abilitatii de a crea un “discurs” extins pe care il folosesti in trainingul tau

9.  Tehnici de comunicare

Vom lucra cu abilitatile dobandite la cursurile anterioare si vom trece la urmatorul nivel al abilitatilor de exprimare:

 • Practica ceea ce predici
 • Demonstreaza
 • Cum sa impresionezi participanii
 • Utilizeaza gesturile ca instrumente de influentare
 • Controlul non-verbal

 Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la:

Dorel BUTUCĂ: E – mail: dorel.butuca@gmail.com, Skype: dorel.butuca35, Facebook: Dorel Butuca; Mobil: 0040- 721.28.12.420040- 721.28.12.42.

Mihaela MAYA : E – mail: mihaelastefnlp@gmail.com, Skype: mihaela.stef2014,  Facebook: Mihaela Maya’s; Mobil: 0040-737.108.2940040-737.108.294.

This entry was posted in Evenimente. Bookmark the permalink.

Comments are closed.