Cine suntem

Suntem parinti care au gasit pentru copiii lor o educatie ancorata in prezent si cu viziune spre viitor, pragmatica si personalizata, si care vor sa impartaseasca expertiza, experienta, cunostintele, ideile si celorlalti parinti, care isi doresc o astfel de educatie pentru copiii lor, o educatiei a bucuriei de a invata, de a impartasi, a libertatii de a te exprima si de a fi tu insuti.

Suntem o echipa tanara de traineri, specialisti in comunicare, finante personale, bricolaj, psihologie, filosofie si logica, cu dragoste fata de copii si pasiune pentru domeniul educatiei non- formale si al dezvoltarii personale.

Programele educative Kinderalegria au ca obiectiv dezvoltarea unor aptitudini utile in viata si la scoala, precum si in relatia dintre parinti si copii:

Mă numesc Mirela Dragnea şi sunt fondatorul KinderAlegria, o organizaţie care a dezvoltat în ultimii doi ani mai multe programe educaţionale non-formale pentru copii şi părinţi, care se bazeaza pe principiile inteligentei emotionale, tehnicile de programare neurolingvistica adaptate in educatie, gândirea laterală, ca să numin doar câteva.

Sunt în primul rând o mamă şi o visătoare incurabilă, şi imi doresc pentru copiii mei o altfel de educaţie, o educaţiei a inteligenţei bazată pe bucuria de a învăţa, de a te exprima, de a relaţiona, fără constrângeri, fără autolimitări, fără complexe şi mai ales fără frica de a greşi sau de a lua note proaste.

După o formare umanistă la Facultatea Al.I.Cuza, Iaşi, Specializarea “Germana-Engleza, am urmat cursurile postuniversitare in Comunicare si Relatii Publice de la Facultatea David Ogilvy, SNSPA, continuand studiile la Facultatea “Managementul Afacerilor”, Universitatea  Media Bucureşti, în paralel cu dezvoltarea profesionala ca product manager în cadrul unei multinationale germane timp de 10 ani. În acest timp am urmat multe alte traininguri si formări  în negociere,  comunicare, project management, train the trainer, public speaking. In ultimii trei ani, dorința de a fi un părinte inteligent m-a condus în lumea controversată şi provocatoare a NLP-ului, a  inteligenţei emoţionale şi a gândirii laterale şi astfel am absolvit formările NLP Practitioner și NLP Master, sub îndrumarea trainerilor Maria Cotoi şi Cristian Mihai.

Idea de bază a tehnicilor NLP este că te ajută să ajungi de la o stare iniţială în care eşti fără resurse la o stare emoţională plină de resurse, de la un cadru problema la un cadru soluţii. Aşa a început călătoria KinderAlegria… la care vă invitam cu drag să luaţi parte, ştiind că nu există greşeli sau ratări, ci doar feedback, învaţare şi dezvoltare continuă:“there is no failure, only feedback”.

Ce ne propunem?

  • Sa invatam copiii sa rada cat mai mult, sa se amuze, sa fie spontani si creativi
  • Sa aiba curaj sa spuna ce gandesc, sa spuna adevarul fara sa se mai teama de consecinte, de reactia celor din jur
  • Sa fie ei insisi, siguri pe ei, independenti si increzatori in fortele proprii, in orice situatie
  • Sa invete arta de a trai: cum se poate trai in bucurie, cum te poti afirma in viata, cum sa respecti viata, pe tine si pe cei din jur, cum sa iubesti existenta, cum sa-ti asumi responsabilitatea pentru tot ce ti se intampla, cum sa nu cedezi in fata presiunilor de grup, cum sa fii un non-conformist
  • Sa invete sa caute, sa cerceteze, sa urmareasca aventura, sa constientizeze misterul care ii inconjoara; sa cerceteze ei insisi, sa devina mai curiosi; decat sa le oferim raspunsuri prefabricate, pe tava, mai bine sa-i invatam sa-si puna mai multe intrebari; copilul va cauta mai tarziu propriile raspunsuri, mergand pe propria sa cale fara sa se rataceasca si sa-si rateze menirea.

Viziunea noastra este…

…o lume in care responsabilitatea principala a parintilor sa fie aceea de a-i permite copilului dreptul la propriul sau sine, la spatiul sau privat, caci tot ceea ce e frumos creste si se dezvolta in libertate.

Provocarea noastra este…

NOI, parintii trebuie sa-i permitem copilului sa faca ceea ce doreste, sau ceea ce nu doreste, cu conditia: sa nu-si faca rau singur sau altora iar COPIII nostri sa NU devina niste dictatori ci niste parteneri de comunicare si relationare.